ورود ثبت نام دانلود اپلیکیشن دانلود کاتالوگ
تکثیر ساکولنتها از طریق برگ
ساکولنت ها یکی از گیاهان محبوب هستند که نگهداری آنها در منزل راحت بوده و دارای انواع گونه‌های مختلف می‌باشند. تکثیر ساکولنت ها از طریق بذر، قلمه و برگ انجام می‌شود. در این مقاله با بیانی ساده و همراه با عکس، تکثیر ساکولنت ها از طریق برگ را توضیح می‌دهیم. اکثر ساکولنت های برگ دار مانند اچوریا (اشوریا)، سدوم، کراسولا و سایر گونه‌ها را با این روش تکثیر کرد.:
  • تکثیر ساکولنتها از طریق برگ
مراحل آموزش

مرحله ی اول: انتخاب گیاه سالم و بالغ
برای تکثیر ساکوبنت ها از برگ، ابتدا باید گیاه مادری انتخاب کنید که سالم و بالغ باشد در این صورت شانس ریشه دار شدن برگ‌ها بیشتر خواهد بود. همچنین یک روز قبل از جدا کردن برگ‌ها، گیاه را آبیاری کنید تا آب کافی در برگ‌ها وجود داشته باشد.
مرحله ی دوم: جدا کردن برگ ها
سپس برگ‌ها را به آرامی و با پیچاندن از گیاه جدا کنید، به گونه‌ای برگ‌ها را جدا کنید که از محل اتصال به گیاه جدا شوند و برگ‌ها نشکنند. برگ‌های انتخاب کنید که بالغ باشند و برگ‌هایی که تازه سبز شده باشند مناسب نیستند.
مرحله ی سه: انتخاب برگ های سالم
حتماً از برگ‌های سالم و سبز برای ریشه دار کردن انتخاب کنید. احتمال ریشه دار شدن برگ‌های مریض و شکسته کمتر است.
مرحله ی چهارم: پینه بستن
برگ‌های جدا شده را در محلی خنک و به دور از آفتاب مستقیم قرار دهید تا محل جدا شده خشک شود. اگر زخم انتهای برگ شما به صورت کامل پینه نبندد پس از آبیاری مقدار زیادی رطوبت جذب می‌کند و می‌پوسد. مدت زمان خشک شدن به نوع گیاه، دما و رطوبت محیط بستگی دارد و معمولاً یک هفته زمان می‌برد.
مرحله ی پنجم: استفاده از هورمون ریشه زایی
برای تسریع در ریشه زایی برگ‌ها می‌توان از هورمون‌های ریشه زایی نیز استفاده کرد. البته این مرحله ضرورتی ندارد و برگ اکثر ساکولنت ها بدون هورمون به راحتی ریشه می‌دهند.
مرحله ی ششم: قرار دادن برگ ها در بستر کاشت
پس از خشک شدن انتهای برگ‌ها آنها را به طور خوابیده بر روی بستر کاشت قرار دهید. ترکیب خاک بستر را می‌توانید از مخلوط ماسه کوکوپیت و پیت ماس تهیه کنید. برای نتیجه بهتر بستر را با سم قارچ‌کش مانند مانکوزب یا کاربندازیم قبل از کاشت ضدعفونی کنید.
مرحله ی هفتم: رطوبت بستر کاشت
بستر کاشت باید دارای رطوبت نسبی باشد یعنی نه زیاد خیس و نه زیاد خشک. رطوبتی در حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد برای ریشه دار شدن برگ‌ها کافی می‌باشد. اگر احساس کردید خاک بستر خشک است می‌توانید بر روی آن آب اسپری کنید.
مرحله ی هشتم:  نور مناسب
برگ‌های کاشته شده را در محلی با نور ملایم و به دور از آفتاب مستقیم قرار دهید. آفتاب مستقیم و شدید باعث از دست دادن رطوبت برگ‌ها و در نتیجه خراب شدن آنها خواهد شد.
مرحله ی نهم: ریشه زدن و ایجاد جوانه
برگ‌های کاشته شده بسته به نوع گیاه و شرایط محیطی بعد از حدود یک هفته تا یک ماه شروع می‌کنند به ریشه زدن و ایجاد جوانه یا گیاه جدید.
مرحله ی دهم: جدا کردن جوانه ها
چند روز بعد از به وجود آمدن جوانه‌ها، برگ شروع به خشک شدن می‌کند و می‌توان جوانه را جدا کرد و به گلدان انتقال داد. برای جدا کردن جوانه نباید عجله کنید و زمانی که جوانه به راحتی و خود به خود از برگ جدا شد اقدام به جدا کردن نمایید.
مرحله ی یازدهم: انتخاب گلدان مناسب
برای گیاه خود گلدان مناسبی انتخاب کنید. گلدان حتماً باید داری سوراخ‌هایی در کف (زهکشی مناسب) داشته باشد. همچنین گلدان اگر خیلی بزرگ‌تر از گیاه باشد آب زیادی در خود نگه داشته و باعث پوسیدگی ریشه می‌شود.
مرحله ی دوازدهم: انتخاب خاک مناسب
خاکی مناسب و سبک که می‌تواند ترکیبی از ماسه و پیت ماس و کوکوپیت باشد آماده کنید و گیاه جدید خود را در آن بکارید.
مرحله ی سیزدهم: تامین نور
گیاه کاشته شده را در محلی با نور ملایم و به دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید.
مرحله چهاردهم: آبیاری
گیاه کاشته شده را بعد از چند روز می‌توانید آبیاری کنید. توجه داشته باشید نباید بلافاصله بعد از کاشت شروع به آبیاری کنید و باید اجازه بدهید گیاه ریشه زده و سپس شروع به آبیاری نمایید.

تماس با ما
شعار شرکت دکتر گاردن : هرچی گلم بخواد

آدرس: ارومیه - شهرک صنعتی فاز 2 توسعه - خیابان کارآفرینان- خیابان تلاش 5 - پلاک 6

تلفن: 09143413617 شنبه تا پنجشنبه: 09:00 -18:00

همراه:  09143413617 لطفا در روزهای تعطیل تماس گرفته نشود

پست الکترونیکی: info@drgarden.ir

 

logo-samandehi
© Copyright ©2024 drgarden.ir All Rights Reserved. Powered by bigleapinc.ir Version 9.7.11®