ورود ثبت نام دانلود اپلیکیشن دانلود کاتالوگ
قلمه زدن کاکتوس اپونتیا
کاکتوس اپونتیا که در ایران به کاکتوس راکتی و یا کاکتوس زبان مادر شوهر نیز معروف است نام علمی کاکتوس زبان مادر شوهر opuntia می‌باشد یکی از کاکتوس‌های با مقاومت بالا است که در اکثر نقاط جهان دیده می‌شود. زیستگاه اصلی اپونیا ها آمریکای جنوبی می‌باشد. این جنس دارای بیش از ۳۰۰ گونه مختلف است و معروف ترین نوع آن به اسم کاکتوس انجیری یا انجیر هندی پراکندگی وسیعی در جهان دارد.:
  • قلمه زدن کاکتوس اپونتیا
آموزش قلمه زدن کاکتوس اپونتیا

تکثیر این گیاه به راحتی از طریق قلمه زدن امکان پذیر است. ابتدا راکت‌های (پدهای) بالغ را جدا کنید و اجازه بدید محل جدا شده چند روزی بیرون در محل سایه مانده و خشک شود سپس در خاک مخصوص کاکتوس بکارید و تا یک هفته آبیاری نکنید تا راکت‌های (پدهای) اپونتیا ریشه دار شوند.
تهیه قلمه اپونتیا
مرحله اول : تهیه قلمه
برای قلمه زدن کاکتوس اپونتیا، اول باید قلمه تهیه کرد. برای این کار از قلمه‌های جوان و تازه تشکیل شده استفاده نکنید و حتماً از قلمه‌های چند ساله یا حداقل چند ماهه (بالای ۵ ماه) استفاده کنید تا ریشه زایی بهتر و سریع‌تر انجام شود. قلمه را به آرامی با چاقو یا قیچی تیز و تمیزی جدا کنید.
مرحله دوم : پینه بستن قلمه
قلمه‌های جدا شده را در محلی به دور از تابش شدید آفتاب قرار دهید تا محل برش خورده خشک (پینه ببندد) شود. مزیت این کار این است که بیماری‌ها و قارچ‌ها از این قسمت نمی‌توانند وارد بافت گیاه شوند و احتمال پوسیدگی خیلی کم می‌شود. خشک شدن محل برش ممکن است تا دو هفته هم طول بکشد. ولی نگران نباشید کاکتوس اپونتیا بسیار مقاوم می‌باشد و اتفاقی برای قلمه‌ها پیش نخواهد آمد.
مرحله سوم : تهیه خاک
بعد از آماده شدن قلمه‌ها برای کاشت نوبت تهیه خاک می‌رسد. قلمه اپونتیا در انواع خاک‌ها به‌راحتی ریشه دار می‌شود. ولی بهتر است از ترکیبی استفاده کنید که دارای مقادیر زیادی ماسه باشد. می‌تواند از مخلوط ماسه و پیت ماس یا کوکوپیت استفاده کرد. جهت خرید خاک مخصوص کاکتوس روی این لینک کلیک کنید.
نکته : حتما ته گلدان را با سنگ پر کنید تا عمل زهکشی به درستی انجام شود. زهکشی خاک چیست؟ را در این لینک مطالعه نمایید.
مرحله چهارم : کاشتن قلمه
قلمه را در حدود دو الی پنج سانتی متر در خاک می‌کاریم و به آرامی خاک را فشار می‌دهیم تا قلمه در گلدان محکم بایستد. همچنین می توانید از چند عدد سنگ برای محکم ایستادن قلمه استفاده کنید. در غیر این صورت احتمال خراب شدن قلمه وجود دارد.
مرحله پنجم : آبیاری بعد از یک هفته
چون قلمه دارای ریشه نیست نباید فعلاً آبیاری انجام شود. حداقل یک هفته پس از کاشت قلمه آبیاری انجام نشود تا قلمه ریشه دهد.
مرحله ششم : نور
قلمه های کاشته شده به مقدار زیادی نور خورشید نیاز دارند با این حال، قلمه ها تحمل آفتاب داغ را ندارد بنابراین مهم است که برای محافظت از قلمه در برابر نور مستقیم خورشید بین ساعت 11:00 تا 1 بعد از ظهر، وقتی که خورشید گرمای بیشتری دارد به محلی دیگر انتقال داده شود.

تماس با ما
شعار شرکت دکتر گاردن : هرچی گلم بخواد

آدرس: ارومیه - شهرک صنعتی فاز 2 توسعه - خیابان کارآفرینان- خیابان تلاش 5 - پلاک 6

تلفن: 09143413617 شنبه تا پنجشنبه: 09:00 -18:00

همراه:  09143413617 لطفا در روزهای تعطیل تماس گرفته نشود

پست الکترونیکی: info@drgarden.ir

 

logo-samandehi
© Copyright ©2024 drgarden.ir All Rights Reserved. Powered by bigleapinc.ir Version 9.7.11®