بنفشه آفریقایی با نام علمی Saintpaulia که تکثیر آن از طریق برگ و بذر و تقسیم بوته امکان پذیر است. تکثیر بنفشه آفریقایی اغلب از طریق برگ های واجد دم برگ انجام می گیرد. این روش به سادگی در منزل و گلخانه ها قابل اجراست.
البته تکثیر بنفشه آفریقایی به صورت تجاری با قلمه زدن برگ انجام نمی گیرد؛ بلکه توسط روش کشف بافت از گیاه مادر که مرغوبیت بالایی دارد صورت می گیرد.
حوه قلمه زدن برگ بنفشه آفریقایی :
ابتدا باید برگ هایی جوان و سالم را انتخاب کنید. سن برگ ها به گونه ای باشد که نه خیلی جوان و نه پیر باشند.
به اندازه ی ۲٫۵ سانتی متر از پهنک برگ پایین بیایید و برشی مورب در این محل ایجاد کنید.
حال به یک برش دیگر برای افزایش ریشه زایی نیاز است؛ این برش را به گونه ای بزنید که یک سانت آخر برگ را به دو نیمه تقسیم کند.
آغشته کردن این قسمت از دم برگ به هورمون ریشه زایی کار را تسریع می کند.
آماده کردن گلدان مناسب برای کاشت قلمه:
آبیاری بنفشه آفریقایی فقط از پایین انجام می شود به همین دلیل نیاز است که گلدان دارای منافذی باشد تا خاک آب را از زیر گلدانی دریافت کرده و به قسمت های بالا تر ببرد.
در کف گلدان چندین سوراخ ایجاد کنید و سپس گلدان را با خاک مناسب پر کنید. در این صورت وقتی زیر گلدانی را آب کنید و گلدان را در آن قرار دهید آب به قسمت های بالایی خاک کشیده می شود.
برای اینکه آب دهی بهتر انجام شود می توان از فیتیله ای برای کشیدن آب به قسمت های بالایی خاک استفاده کرد.
کف گلدان را سوراخ کنید و فیلیتله را از آن رد کنید تا نیمه های گلدان آن را بالا بکشید سپس گلدان را با خاک سبک پر کنید. برای فیتیله از نخ های زیر می توان استفاده کرد. قبل از استفاده از فیتیله آن را در آب گرم خیس کنید تا تمامی منافذ آن باز شود.
شیوه کاشت قلمه در گلدان :
قلمه ی برگ را به اندازه ای که ۱٫۵ سانت از دمبرگ آن داخل خاک باشد در خاک فرو برید. زاویه ای ۴۵ درجه بین برگ با سطح خاک ایجاد کنید. با دست برگ را نگهدارید و به گلدان آب دهید. آبیاری را تا وقتی انجام دهید که آب از فیتیله خارج شود.
توجه داشته باشید که قلمه ها از انتهای دمبرگ شروع به جوانه زنی می کنند. پس اگر قلمه را خیلی در خاک فرو کنید دیر تر جوانه ها را خواهید دید. خاک فشرده باعث تاخیر در جوانه زنی می شود پس خاک را فشرده نکنید.
کودهی به قلمه بنفشه آفریقایی :
برای کود دهی به قلمه می توانید در زیر گلدانی کود بریزد و این کود از طریق فیتیله و یا از طریق سوراخ های زیر گلدانی به مناطق بالایی خاک منتقل می شود.
گلدان را در مکانی گرم و نور غیر مستقیم قرار دهید. بنفشه ی آفریقایی برای رشد نیازی به نور مستقیم ندارد.
جوانه ها بعد از ۶ تا ۸ هفته سر از خاک بیرون می آورند. هنگامی که این جوانه ها به ۵ سانتی متر رسیدند می توانید آنها را به گلدان مناسب تری منتقل کنید.
روش تکثیر بنفشه آفریقایی از طریق قلمه زدن برگ در بیشتر مواقع دارای نتایج خوبی است. و به راحتی با این روش در منزل می توانید گیاه زیبایی را تکثیر و رشد دهید. این گیاه با رنگ های زیبایی که دارد می تواند رنگین کمان باغچه و گلدان های شما باشد.
آدرس: ارومیه - شهرک صنعتی فاز 2 توسعه - خیابان کارآفرینان- خیابان تلاش 5 - پلاک 6
تلفن: 09143413617 شنبه تا پنجشنبه: 09:00 -18:00
همراه: 09143413617 لطفا در روزهای تعطیل تماس گرفته نشود
پست الکترونیکی: info@drgarden.ir