1 – قارچ ژلهای
این بیماری عاملش نوعی قارچ هست، یکی از خطرناکترین بیماریهای بستر به حساب میآید که در صورت ادامه میتواند به سرعت تمامی بستر را نابود کند.
علائم بیماری: ابتدا کاکتوسها بی رنگ شده سپس بعد از مدت کوتاهی شل شده و روی بستر میافتند.
روش درمان: جمعکردن جوانههای آلوده و سپس استفاده از سم قارچکش مانکوزب یا کاربندازیم به طوری که تمامی بستر قارچکش برسد و این کار به مدت سه مرتبه با فاصله سه روز انجام گیرد.
نکته: تهویه مناسب ایجاد کنید و رطوبت را کم کنید.
2 – بیرون ماندن ریشه ها و افتادن جوانه ها
بعضی مواقع در بستر کشت دیده شده که ریشه جوانهها به سطح بستر آمده است و جوانه ها حالت افتاده روی خاک دارند دلیل این اتفاق رطوبت زیاد محیط نسبت به بستر کشت است. رطوبت محیط که زیاد باشد، ریشه به جای اینکه داخل خاک فرو برود و دنبال آب و رطوبت باشد به سطح می آید و از رطوبت محیطی موجود استفاده میکند و چون در این مواقع هیچ ماده غذایی دریافت نمیکند بعد از مدتی جوانه از بین میرود.
روش درمان: برای جلوگیری از این اتفاق رطوبت محیطی رو کم کنید، هوادهی را زیاد و با یک خلال دندان تمیز و استریل شده سعی کنید ریشه ی جوانهها رو به آرامی به داخل بستر هدایت کنید و یا جوانه را بلند کرده و اطراف آنها ماسه ضدعفونی شده بریزید تا صاف شوند بعد از این کار قارچکش روی بسترتان اسپری کنید.
3 – قارچ
در بسترهای چند ماهه گاهی ممکن است روی سطح پیت ماس یا سطح بستر کشت سفیدکهای که شبیه به رسوب آب و املاح است ایجاد شود این یک نوع قارچ است که به سرعت پیشروی میکند و ظرف مدت کوتاهی کل بستر را فرا میگیرد و شبیه به توده مرجانی می شود.
روش درمان: برای از بین بردن این نوع قارچ می توانید از قارچ کش مانکوزب یا پنکونازول استفاده کنید.
4 – بیماری قارچی شبیه به تارهای عنکبوت
ممکن است قسمتهایی از بستر کشتتان تار عنکبوت مشاهده کنید.
روش درمان: سعی کنید با پنس ضد عفونی شده همه ی تارها را از روی سطح بستر کشت جمع کنید و بعد از پاکسازی با سم قارچ کش اسپری کنید.
5 – کم رنگ شدن جوانه های کاکتوس
تغییر رنگ جوانهها از سبز به سبز مایل به زرد. ایجاد این تغییر رنگ به خاطر خشک ماندن بیش از حد بستر کشت در ماههای اول است، ماههای اول بسترتان را نزارید خشک بماند. دلیل بعدی کم رنگ شدن جوانهها میتواند کم بودن نور باشد. که با افزایش تدریجی نور برطرف میشود.
روش درمان: رطوبت خاک را همیشه برای جوانهها تأمین کنید.
6 – رسوب املاح
رسوب کردن املاح موجود در آب آبیاری بستر کشت با آب املاح دار باعث رسوب کردن و بستن یک لایه نمک روی جوانهها می شود این عامل باعث می شود راه تنفس بسته و ارئولها نتوانند عمل جذب آب و کود را به خوبی انجام بدهند. ریشه در این مواقع سالم می ماند ولی جوانه از قسمت بالا دچار مشکل شده و کم کم پوک و از بین میرود.
روش درمان: تا حد امکان با یک خلال دندان رسوبات را از روی جوانه ها جدا کنید سپس بسترتان را با سم قارچ کش یکبار اسپری کنید و بعد از آن برای آبیاری از آب بدون املاح یا تصفیه شده استفاده کنید.
7 – پوسیدگی طوقه
این عارضه در اثر خیس بودن بیش از حد و دائمی بستر کشت ایجاد می شود در این مواقع طوقه ی جوانه شروع به پوسیدن میکند و کم کم تمام جوانه را از بین میبرد.
پیشگیری و درمان: جوانههای آسیب دیده را از بستر درآورید. اگر شدت آلودگی خیلی زیاد بود قسمتهای خراب رو کات کنید درصورت کوچک بودن جوانه ها، آنها را بر روی پایه پرسیکا پیوند بزنید و در صورت بزرگ بودن جوانه ها، (چهار ماه به بالا) بعد از کات کردن قسمت آلوده و غوطهور کردن در محلول قارچ کش، چند روز بیرون از خاک بماند تا قسمت بریده شده پینه ببند سپس در بستر ماسه ی ضد عفونی شده بکارید تا ریشه بزند و به رشدش ادامه دهد.
8 – زنگ زدگی جوانه کاکتوس
این عارضه بیشتر زمانی رخ میدهد که رطوبت محیطی بالا و تهویه و گردش هوا در خزانه یا محیط گلخانه کم باشد روی بدنه ی گیاه لکههای زنگ مانندی مشاهده می شود که در حال پیشروی هستند و حجم زیادی از اندام هوایی را درگیر میکنند.
روش درمان: جوانههای خیلی آلوده رو از داخل بستر دربیاورید، هوادهی را بیشتر کنید تهویه را مناسب کنید و رطوبت محیطی را کم کنید سپس بسترتان رو با سم قارچ کش اسپری کنید و جوانههای که بزرگ هستند را بعد از حذف قسمت آلوده و غوطهور کردن در محلول قارچ کش، چند روز بیرون از خاک بماند تا قسمت بریده شده پینه ببند سپس در بستر مناسب و بسته به اندازه و سن جوانهها میتوانید از پیت ماس (تا پنج ماهگی) استفاده کنید و برای جوانههایی که پنج ماه به بالا دارند از کوکوپیت یا شن عدسی استفاده کنید.
9 – حشرات ریز سیاه
حشرات ریز سیاه در بستر این افتها مگس سرکه هستند که به ریشه و بدنه جوانه آسیب میزند لارو این حشرات ریشه جوانهها رو میخورد و بعد مدتی مشاهده میکنید جوانه روی بستر افتاده
روش مقابله: اول از همه تهویه و گردش هوا رد در گلخانه یا بسترتان (در صورت کاور کردن) ایده آل کنید بستر رو با سم حشرات (دیازینون یا دلتامترین) سمپاشی کنید از کارت زرد داخل گلخانه استفاده کنید.
آدرس: ارومیه - شهرک صنعتی فاز 2 توسعه - خیابان کارآفرینان- خیابان تلاش 5 - پلاک 6
تلفن: 09143413617 شنبه تا پنجشنبه: 09:00 -18:00
همراه: 09143413617 لطفا در روزهای تعطیل تماس گرفته نشود
پست الکترونیکی: info@drgarden.ir